Επι-στρέφουμε εκεί από όπου δε φύγαμε ποτέ για να ανακαλύψουμε οτι η γη μας περιμένει να την αφουγκραστούμε και να την αναζωογονήσουμε με τον ενθουσιασμό μας και την αγάπη μας!

Και για να ειμαστε και λιγο ρεαλιστές, η επι-στροφή σε εναν τόπο και τροπο ζωής, που στην πραγματικοτητα δεν ειχαμε βιωσει παρα μονο περιστασιακα (στη διαρκεια των διακοπων), αφήνει ανοιχτό το πεδίο όλων των πιθανοτήτων και κανει τη ζωή μας συν-αρπαστικη...

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ημέρα δέκατη όγδοη

Το φθινοπωρο τυπικα έχει κανει το ντεμπούτο του για το 2011 με μια "ξεγυρισμένη" μπόρα που πότισε το χώμα και δρόσισε και τις πέτρες...μονο που εμεις απουσιάζαμε από την πανηγυρική του αυτή εμφάνιση! μετα απο δυο μήνες πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας επίσκεψη στα "πατρια" εδάφη της Αττικής και αγναντέψαμε το φαληρικο κόλπο μαζί με άλλα κόλπα γύρω απο το μουσείο Μπενάκη.

Εκεί απολαύσαμε την έκθεση ζωγραφικής του Μανώλη Χάρου με θέμα τους μύθους του Αισώπου σε μια πολυτιμη εικαστικη συνάντηση για τα παιδια, οπου η κόρη μας πέρασε πολύ όμορφα και δημιουργικα. Η αλήθεια ειναι πως τετοιου ειδους εκδηλωσεις άπουσιαζουν απο την περιοχή μας και οχι μόνο όσες απευθυνονται στα παιδια αλλά και για ενηλικους. Ετσι γίνεται αναγκαστική η φυγή προς το  "κλεινον άστυ" για να παρουμε την απαραίτητη δόση μας ΚΚ (κουλτουρας, καυσαερίου). Το ζήτημα είναι πως θα καταφερουμε να φερουμε το πρωτο Κ στην περιοχή μας. Ανεξαρτητα απο οτι συμβαινει παντως το θεμα πολιτισμος στην επαρχια επαφιεται σε ελαχιστες μειοψηφιες που προτεινουν και πολυ λιγους που ακολουθουν. Οποτε το εργο μας ειναι εξαιρετικα δυσκολο αλλα οχι και ακατορθωτο...Το μελλον προβλεπεται παντως συναρπαστικο γιατι ειναι πραγματικη προκληση να καταφερεις να προσελκυσεις ανθρωπους ολων των ηλικιων σε πολιτιστικες δρασεις.

Οσο διαστημα ομως λειπαμε, η σκηνή μας στην παραλια ήταν και ειναι ακομα στημενη, αναμενοντας ισως καποιους τολμηρους επισκεπτες του φθινοπωρου για όψιμες χαλαρες διακοπες...(το ποδήλατο δανείζεται).
Ετσι κι αλλιως το φρη καμπινγκ είναι ενα ολοκληρο κίνημα και χρειαζεται κατασκηνωτες που σεβονται το χωρο και δεν συνωστιζονται ολοι μαζι σαν τα προβατα στα μεσα του Αυγουστου. Υπαρχουν εναλλακτικες και μια απο αυτες εχουμε την τυχη να βρισκεται σχεδον διπλα στο σπιτι μας. Διακοπες για λιγους και εκλεκτους!


Το φαινόμενο της εποχης αποτελούν τα λευκά κρινάκια Pancratium maritimum (τα μοναδικά άνθη που έχουν τη χάρη να φυτρώνουν μέσα στην άμμο) και ομορφαίνουν την έτσι κι αλλιώς πανέμορφη ακρογιαλιά της περιοχής μας.

Και για φινάλε της ημέρας, κερνάμε πεντανόστιμα φρέσκα λαχταριστά και γλυκά σύκα, κατευθείαν απο το δέντρο που μεγαλώνει δίπλα στην ακρογιαλια...

Ολα αυτα τα "συναρπαστικά" συμβαινουν γύρω μας. Αναμείνατε για νεώτερα σύντομα, εκτος αν αποφασισετε να μας επισκεφτειτε για να πάρετε τη "δοση" σας από ΗΚ (ηρεμία, καλοπεραση)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου