Επι-στρέφουμε εκεί από όπου δε φύγαμε ποτέ για να ανακαλύψουμε οτι η γη μας περιμένει να την αφουγκραστούμε και να την αναζωογονήσουμε με τον ενθουσιασμό μας και την αγάπη μας!

Και για να ειμαστε και λιγο ρεαλιστές, η επι-στροφή σε εναν τόπο και τροπο ζωής, που στην πραγματικοτητα δεν ειχαμε βιωσει παρα μονο περιστασιακα (στη διαρκεια των διακοπων), αφήνει ανοιχτό το πεδίο όλων των πιθανοτήτων και κανει τη ζωή μας συν-αρπαστικη...

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Ημέρα δέκατη πέμπτη

Δεκαπενταυγουστος για πρωτη φορα στο σπιτι μας, που ολως τυχαιως βρισκεται σε τοπο διακοπων! μαλλον καποιος τον επελεξε τελικα αυτον τον τοπο για να γινει σπιτι μας και ετσι το αντιλαμβανομαστε κι εμεις. Αφου μπλεξαμε με τις δράσεις διαδοσης του ποδηλατου στην περιοχη μας, συμμετειχαμε και στην διαμορφωση του προγραμματος προβολων του θερινου σινεμα που εχει δημιουργησει ο πολυ δραστηριος τοπικός πολιτιστικός συλλογος. Η χθεσινή βραδυα πέρασε υπέροχα για εμας και τους μκρους μας φιλους που ηρθαν στο αυτοσχεδιο υπαιθριο σινεμα , διπλα στο κυμα, για να παρακολουθησουν ενα κινηματογραφικο προγραμμα παιδικων ταινιων. Το καταχαρηκαν , οπως κι εμεις!

2 σχόλια:

  1. Ρε φίλε ολα καλα, διακοπες, χαβαλες, ποδηλατα, σινεμα, τσαρκες, συναυλιες.
    Τι στην ευχη τρωτε πετρες ?
    Ρευμα εχετε ? με τι το πληρωνετε ρε παιδια ?
    Ρουχα σας δινει η εκλησια ?
    Μην τρελαθουμε...
    Καλα ειναι στην επαρχια αλλα με τι λεφτα τη βγαζετε ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αντι απαντησης ενα σχολιο αναδημοσιευμενο:
    "Ασχολείστε με κάτι τώρα; Πώς ζείτε;

    Τον τελευταίο χρόνο έχουμε δουλέψει πάνω σε φυσική καλλιέργεια, σε φυσική δόμηση, έχουμε κάνει ενεργειακές μελέτες, και γενικά ενημερωνόμαστε και εφαρμόζουμε τεχνολογίες και μεθόδους που θα μπορούσαν να κάνουν εφικτή την αυτάρκεια μια οικογένειας, και γιατί όχι μιας μεγαλύτερης ομάδας ή οικο-κοινότητας. Πραγματοποιούμε σεμινάρια, έχουμε δικτυωθεί στο ελληνικό οικο-δίκτυο, συνεργαζόμαστε με καλλιεργητές, γεωπόνους, χειροτέχνες, κτλ σε όλη την Ελλάδα, προσφέρουμε και δεχόμαστε εθελοντική εργασία από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, και προσπαθούμε να διαδώσουμε τόσο τις πληροφορίες που έρχονται στο κατώφλι μας όσο και τις ιδέες και λύσεις που εφαρμόζουμε για την αυτάρκεια (http://www.freeandreal.org).
    Γενικά η ζωή είναι πολύ πιο ευέλικτη στην επαρχία, όχι τόσο ακριβή, πολύ πιο ήρεμη και σίγουρα με πολύ περισσότερα χρώματα, πολύ περισσότερη όρεξη και πολύ περισσότερο ενδιαφέρον και χρόνο για δημιουργία και έκφραση.

    Είναι τελικά φαινόμενο της εποχής η συνειδητή αποκέντρωση;
    - Από ότι φαίνεται, σε όλους μέσα μας έχει αρχίσει και ξυπνάει η επιλογή της αποκέντρωσης. Το περιβάλλον μιας μεγάλης πόλης η οποία δεν προσφέρει εξίσου μεγάλες ευκαιρίες για το μέλλον, δεν είναι πια και τόσο δελεαστικό."

    ΑπάντησηΔιαγραφή